Promo icon

100%-os elégedettségi garancia

Promo icon

Expressz szállítás 2-3 munkanapon belül

Promo icon

Ingyenes szállítás 18.000 Ft felett!

Promo icon

14 napos visszaküldési jog

Promo icon

Ellenőrzött minőség

Promo icon

100%-os elégedettségi garancia

Promo icon

Expressz szállítás 2-3 munkanapon belül

Promo icon

Ingyenes szállítás 18.000 Ft felett!

Promo icon

14 napos visszaküldési jog

Promo icon

Ellenőrzött minőség

A kollagént ételekben vagy étrend-kiegészítőként fogyasszuk

Attól függetlenül, hogy hogyan fogyasztjuk, a testünknek mindenképp szüksége van rá! Miért? Mivel a kollagén a kötőszövet szerves része, és az egész testben jelen van. A kollagén az emberi szervezetben a leggyakoribb fehérje, a test összes fehérjéjének 30 százalékát képviseli.

A kollagént a szív, a tüdő, a vese, az artériák, az ízületek, az ínszalagok, a porc, a csontok, a körmök, a bőr, a haj, az izmok, a máj, a belek, a nemi szervek, a lép, az agy és sok más szerv alkotja. Az életkor előrehaladtával a kollagénképződés 25 éves kor után gyorsan csökkeni kezd, ami számos testi funkciót érint. A kollagén csökkenése nemcsak a bőrön, hanem más testszervekben is megmutatkozik.

 

Ha rendszeresen fogyasztunk kollagént, étel vagy étrend-kiegészítők segítségével, akkor nem csak a bőr érzékeli a kollagén hozzáadásának pozitív hatásait. Valószínűleg olvasott vagy hallott a kollagén bőrre gyakorolt ​​pozitív hatásairól. De a bőrápolási termékekben vagy étrend-kiegészítőkben található kollagén nemcsak a feszesebb és fiatalosabb bőrről, ráncok nélkül gondoskodik; mivel ez a szervezet legnagyobb fehérjeforrása, számos más sejt, szerv, izom és szövet megfelelő működéséért felelős.

Kolagen uživajmo v hrani ali kot prehranski dodatek

Porcregeneráló étel

A kollagén nemcsak a bőr rugalmasságára és simaságára, amely következésképpen fiatalabbnak tűnik van hatással, hanem elősegíti az egészséges ízületi funkciókat, csökkenti a szervezetben lévő gyulladásokat, segíti helyreállítani a bélgátat és megakadályozni az Alzheimer-kór kialakulását, javítja a memóriát, csökkenti a koleszterinszintet és fenntartja az egészséges szív működését, ugyanakkor növeli a csontsűrűséget, fenntartja az erős csontokat, méregteleníti a testet és támogatja a máj működését.

 

A kollagén egy összetett fehérje, amely 19 aminosavból áll. A kollagén a test szinte minden szervében megtalálható; a fehéranyag 90, az inak 80, a bőr 75, a porc 60, a csont 30 és az izomtömeg legfeljebb 10 százalékát képviseli. A kollagén ragasztóként hat az egész testre. Megköti és támogatja a bőr, az izomszövet, a csontok és az inak szerkezetét.

A „collagen” vagy kollagén szó a görög kólla szóból és a francia gen utótagból származik. A szó szerinti fordítás ’ragasztógyártást’ jelentene. A kollagén valóban a testben ragasztóként működik. Az említett fehérje az extracelluláris mátrixban koncentrálódik, amely támogató rendszerként működik, úgy néz ki, mint a sejteket összetartó hálózat. A kollagén szintén jeleket ”küld” a gyulladás megszüntetésére a testben és a sérült sejtek helyreállítására.

Best Seller
-50%

Kollagén SkinCare 1+1 INGYEN

étrend-kiegészítő

PRÉMIUM KOLLAGÉN A FÉNYES, RÁNCOK NÉLKÜLI BŐRÉRT, BEVÁLT HATÁSSAL!
  • A Naticol® halkollagén szabadalmaztatott formája
  • Hozzáadott szuperélelmiszerekkel és C vitaminnal a legjobb eredmény érdekében!
  • Hidrolizált peptidek az optimális felszívódás érdekében 1
  • Bizonyítottan csökkenti a ráncok megjelenését 1
  • Javítja a bőr rugalmasságát és homogenitását 1
  • Természetes eper aromával a nagyszerű íz érdekében
240g | Elegendő 24 napra
Rendes ár: 23.800 Ft
11.900 Ft
és spóroljon 11.900 Ft

A természetes kollagén a mindennapi étrenben található

A kollagént por vagy csontleves formájában, vagy a glicin és prolin aminosavakat tartalmazó élelmiszerek elegendő mennyiségű fogyasztásával lehet pótolni. Ezek az aminosavak a test kollagéntermelésének feltételei, ezért a táplálkozási szakemberek esszenciális aminosavaknak nevezik őket. Ha egészségesek vagyunk és testünk optimális állapotban van, ez azt jelenti, hogy a test csak ezeket az aminosavakat képes előállítani. A glicin és a prolin mellett a kollagén a hidroxiprolin, hidroxilizin és más aminosavakból áll. De a külső tényezők, például a stressz miatt ezeket az aminosavakat, különösen a glicint és a prolint, napi ételeink révén kell megszereznünk, amelyek nagyrészt megtalálhatók a vegán étrendben, vagy étrend-kiegészítők révén juthatunk hozzájuk. A glicinben gazdag ételek közé tartozik a banán, a bab, a sütőtök, a kivi, a kelkáposzta, a spenót, a káposzta és az uborka. Azok az ételek, amelyek nagy mennyiségű prolin aminosavat tartalmaznak az a bab, spárga, tempeh, metélőhagyma, hajdina és alfa-alfa csíra.

 

A glicin és a prolin nem az egyetlen tápanyag, amire a testnek szüksége van a kollagén előállításához. A C-vitamin szintén nagyon fontos. A C-vitamin sokféle gyümölcsben és zöldségben megtalálható, például eper, narancs, pirospaprika és hasonlók. A C-vitamin mellett fontos a lizin aminosav, amely a kollagén szintéziséhez szükséges fehérjékben található.

A lizin aminosavat nagyobb mennyiségben megtalálhatjuk a babban, a lencsében, a tempehben és a quinoában. Ha nem fogyaszthatja ezeket mindennap természetes étel formájában, akkor a legegyszerűbb módja annak, hogy szervezete számára biztosítsa a kollagén előállításához szükséges mennyiséget, ha kollagén peptidek formájában étrend-kiegészítőt fogyaszt.

Miért adjunk hozzá kollagént az étrendjéhez?

A testben 16 különböző típusú kollagén található, amelyek többsége 1. típusú. A testünk saját kollagént állít elő, ha megkapja a szükséges tápanyagokat. E tápanyagok felszívódásának és bevitelének képessége azonban fokozatosan csökken, amit az öregedés és a helytelen táplálkozás is befolyásol. 35 éves kor után a kollagéntermelés lassulni kezd.

 

Amikor elérjük 40 éves korunkat, a kollagén gyorsabban csökken, mint amennyit a szervezet képes előállítani. 60 éves korunk elérésekor az eredeti kollagéntartalomnak csak a fele van testünkben.

 

Kollagéntartalmú ételek fogyasztásával vagy étrend-kiegészítők kollagén peptidek formájában történő bevitelével a test kollagén kimerülésének folyamata lelassulhat.

Kolagen uživajmo v hrani ali kot prehranski dodatek
Hogyan befolyásolja a kollagén hozzáadása a testet és az egészséget?

A kollagén különösen arról híres, hogy segíti a bőr fiatal és fiatalosabb megjelenését. Egy tanulmány megállapította, hogy a kollagén peptideket szedő emberek csoportjában a bőr rugalmassága és nedvessége jelentősen javult. Idősebb nőknél a javulás még inkább előtérbe került, mivel testük természetesen már nem termel elegendő kollagént. A bőr rugalmassága mindössze négy hét múlva javult a placebo csoporthoz képest (a változás leginkább az idősebb nőknél volt észrevehető).

 

A kollagénben gazdag ételek szintén jelentős hatással vannak a bőrre és a kollagén képződésére a szervezetben: ezek az ételek vagy élelmiszerek közé tartoznak például a zeller, az uborka, a zöld zöldségek, a bogyók, a káposzta és a gyömbér.

 

A glicin és a prolin, a természetes kollagénben található aminosavak, gyulladáscsökkentő tulajdonságukról ismertek, így természetes módon segítik a fájdalom csökkentését és az ízületek merevségének enyhítését is. Az ízületek működését és egészségét támogató ételek közé tartozik a fokhagyma, a póréhagyma, a hagyma, az alma, a mandula, a chia mag, az ananász, az extra szűz olívaolaj, a banán, a kurkuma és a gyömbér.

Kolagen uživajmo v hrani ali kot prehranski dodatek

A kollagén fogyasztása emésztési problémák esetén is segít, mint például az irritábilis bél szindróma, a reflux, a Crohn-betegség és a fekélyes vastagbélgyulladás, jótékony hatással van a szív- és érrendszeri működésre, ez a fehérje csökkenti a vér koleszterinszintjét és megakadályozza a plakk felhalmozódását is az erek falán. Nem csak a kálcium felelős az egészséges csontokért, mivel a csontok több mint egyharmada kollagénből áll. A kollagén a csontokat alkotó sejtek kulcsfontosságú része, az úgynevezett osteoblastok. Ezek a sejtek megakadályozzák az oszteoporózis kialakulását: minél több kollagén van a véráramban, annál jobb a csontsűrűség.

A kollagén hozzájárul a máj normál működéséhez is, csökkentve a károsodást, ha olyan ételeket és italokat fogyaszt, amelyek súlyos terhet rónak a májra, például alkoholt, ami elsősorban a glicin aminosavnak köszönhető.

Mely ételek segítik elő a kollagén képződését?

A lizin aminosav megtalálható a májban, sertéshúsban, tojásban, tejben, rizsben és burgonyában. A prolin a mézben, a tejsavóban és a fokhagymában található. Ahhoz, hogy a testben lévő aminosavakból kollagén képződjön, más tápanyagokra is szükség van, például C-vitaminra, szelénre, cinkre és a B csoportba tartozó vitaminok komplexumára. Fogyasszon étrendjében szezámmagot, brazil diót, paprikát és spenótot. A fehérjék a lencsében, a borsóban, a babban, a csicseriborsóban, a babban, a kölesben, a hajdinában, a quinoában, a rizsben, a mandulában, a mogyoróban, a makadámiadióban, a dióban, a szójababban, a len- és a kendermagban találhatók.

 

A C-vitamin megtalálható a zöld leveles zöldségekben, a paprikában, a bogyós gyümölcsökben, a kiviben és a brokkoliban. A B-vitaminok megtalálhatók élesztőben, élesztőpelyhekben, hüvelyesekben, diófélékben és magvakban. A cink az osztrigában, a magvakban, a diófélékben, a csokoládéban, a kakaóban, a hajdinában, a csicseriborsóban, a lencsében és az árpában van jelen.

 

Kollagén mint étrend-kiegészítőként

A piacon sokféle kollagén található étrend-kiegészítőként. A kollagénépítésre szolgáló Sunwarrior növényi peptidek pl. különböznek az állati részekből nyert kollagén portól. Mindenesetre a C-vitamin bevitele nélkül a kollagén szintézis nem hatékony, mivel a C-vitamin kulcsfontosságú a kollagén testben való építéséhez vagy fenntartásához.

 

45 éves korunkra a testünkben a kollagén szint akár 30 százalékkal is csökken. Számos jel utal a kollagén rostok rossz minőségére a testben és azok elvesztésére: a haj fényét veszíteni kezd, a bőr kevésbé rugalmassabb, jobban észrevehető ráncok jelennek meg, a kollagénhiány a körmökben is megmutatkozik, amelyek törékenyebbé válnak. Ezért minden esetben hasznos, ha a testet további kollagénforrással látjuk el, amely serkenti a természetes képződési folyamatot. Tegye még ma a Kollagén Skin Care csomagot kosarába!

Kolagen uživajmo v hrani ali kot prehranski dodatek

További információt a kollagénről az alábbi cikkekben olvashat

Delivery
Csak 18000Ft az INGYENES SZÁLLÍTÁSHOZ
Kosárban lévő termékek

Nincsenek termékek a kosárban.

Különleges ajánlat csak itt!

Adja hozzá a rendeléséhez és spóroljon!

-72%
FatBurn Tea*

Hozzájárul a zsíranyagcseréhez, eltávolítja a túlsúlyt és természetesen elnyomja az éhségérzetet

10.790 Ft 3.020 Ft
-63%
A Húgyúti Méregtelenítő*

2 az 1-ben méregtelenítő formula, amely segít megtisztítani a szervezetet és javítja a toxinok eltávolítását

11.900 Ft 4.400 Ft
-80%
DETOX TEA CSOMAG

Két tea tökéletes kombinációja

23.010 Ft 4.600 Ft