Promo icon

100%-os elégedettségi garancia

Promo icon

Expressz szállítás 2-3 munkanapon belül

Promo icon

Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett!

Promo icon

14 napos visszaküldési jog

Promo icon

Ellenőrzött minőség

Promo icon

100%-os elégedettségi garancia

Promo icon

Expressz szállítás 2-3 munkanapon belül

Promo icon

Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett!

Promo icon

14 napos visszaküldési jog

Promo icon

Ellenőrzött minőség

Banános muffinok

A csokoládé darabkákkal gazdagított banános muffinok tökéletes desszert reggelire vagy nasiként, bármikor! Az egyszerű recepttel és a banán valamint a csokoládé megfelelő arányával a banános muffinok kevesebb, mint 5 perc alatt elkészülnek és 20 perc alatt megsülnek. A receptkészítés leírása során tippeket is talál a banános muffinok vegán változatára is.

👩‍🍳Manja M.

Miért fogja ez a banános muffin recept különösen meggyőzni?

A muffinok olyan finomak, hogy állandóan el akarja majd készíteni őket! Az alábbiakban bemutatjuk azokat az okokat, amelyek miatt le fogják nyűgözni:

  • A süti könnyen elkészíthető, így a legfiatalabbak is elkészíthetik őket.
  • A recept nem tartalmaz összetett hozzávalókat, és minden, ami a muffin elkészítéséhez szükséges, valószínűleg már megtalálható a konyhában.
  • 10 percnél többet nem fog használni a massza elkészítéséhez.
  • A muffinokat el lehet tárolni, lefagyasztani és egy nappal később is elfogyaszthatók.
  • Puhák és szaftosak, édes banánízzel és csokoládé darabkákkal.

Hogyan tartsuk szaftosan a muffinokat?

Annak érdekében, hogy süteményünk a sütés után szaftos és friss maradjon, teljesen le kell hűtenünk a rácson. Ezután tároljuk őket egy papírtörlővel bélelt légmentesen lezárt edényben. A fedél visszahelyezése előtt óvatosan tegyen egy darab papírtörlőt a muffinra, hogy felszívja a felesleges nedvességet.

 

Nem elég érett a banán a sütéshez?

A banánnal való sütésnél a legjobb az, ha valóban érett (vagy akár túlérett) a legjobb íz elérése érdekében. Ha van egy-két napunk a desszert elkészítése előtt, helyezzük a banánt, az almát, az avokádót, az őszibarackot vagy a paradicsomot egy barna papírzacskóba, és tartsuk a pulton. Így a gyümölcs etiléngáz csapdába esik, ami felgyorsítja az érési folyamatot. Annak érdekében, hogy a banán még gyorsabban érjen, tegye héjastól a tepsibe, és 15-20 percig melegítse 150°C-os sütőben.

Használhatunk fagyasztott banánt?

Ha túlérett banánunk van, és nem tudjuk azonnal elhasználni, megtisztíthatjuk és lefagyaszthatjuk későbbre. Mielőtt fagyasztott banánt adna a recepthez, olvassza fel teljesen szobahőmérsékleten, vagy akár egy éjszakán át a hűtőszekrényben. A fagyasztott banán általában több nedvességet szabadít fel, ezért finoman szárítsa meg papírtörlővel, hogy eltávolítsa a felesleges folyadékot.

Hogyan tároljuk a banános muffint?

A banános csokoládé darabkákkal gazdagított muffinok tárolásának a legjobb módja az, ha cipzáras zacskóban vagy légmentesen lezárt edényben tartja őket szobahőmérsékleten. Körülbelül 5 napig lesznek jók. Ha le akarjuk fagyasztani őket, betakarjuk őket egy réteg konyhai fóliába egy réteg alumínium fólia alá, vagy lezárható zacskóba tesszük, amelyen a dátum is szerepel, és betesszük a fagyasztóba. A fagyasztott muffinok nagyon gyorsan felolvadnak, így pillanatok alatt fogyasztára készek.

HOZZÁVALÓK A BANÁNOS MUFFINOKHOZ

A BANÁNOS MUFFINOK ELKÉSZÍTÉSE

  1. Egy nagy tálban keverje össze a száraz hozzávalókat:
    Liszt – inkább többcélút használjon, de a teljes kiőrlésű búzaliszt is jól működik ebben a receptben, azonban lecserélheti a kedvenc gluténmentesére is.
    Kókuszcukor – a cukor szaftosságot, édességet ad a masszának, és a muffinokat puhává teszi. Ne aggódjon, ha nincs otthon, cserélje le fehér vagy barna cukorra.
    Sütőpor vagy szódabikarbóna – ettől a muffinok szépen megemelkednek.
    Himalája só – csak egy kis csipet só teszi a muffinokat rendkívül aromássá.
  2. Vágja a banánt kisebb kockákra, és villával pépesítse össze egy nagyobb tálban. A banánkenyér készítéséhez hasonlóan az ezek az egyszerű muffinhoz elkészítéséhez is a banán nagyon fontos. Jobb, ha édes és extra érett. Ha sok a barna pont vagy fekete, ne aggódjon. Ettől még finomabbak lesznek a muffinok.
  3. Adja hozzá a maradék nedves hozzávalókat a banánhoz:
    Olvasztott kakaóvaj – a vaj édes és vajas ízt ad a muffinoknak. A vaj helyett használhatunk olajat. Az olajos muffinok nem lesznek olyan gazdagok, de az állaga mégis könnyű és porhanyós lesz.
    Tojás – kellemes szerkezetet és gyengédséget kölcsönöz. Tojásmentes banán muffinokhoz használjon lenmag tojást (10 g őrölt lenmag + 50 ml víz).
    Vanília – okkal adjuk hozzá szinte minden desszerthez. Olyan gazdagságot és édességet nyújt, amelyet a cukor nem igazán tud.
  4. Végül keverje össze a nedves és a száraz hozzávalókat, és adja hozzá a csokoládé darabkákat.
    Egy muffinsütőt béleljen ki papírral, és töltse meg az elkészített keverékkel. Helyezze a tepsit egy 180°C-os előmelegített sütőbe kb. 18 – 20 percre. Fogpiszkálóval ellenőrizze, hogy a muffinok megsültek-e, és ha nincsenek rajta nyomok, akkor a muffinok készek.
Delivery
Csak 15000Ft az INGYENES SZÁLLÍTÁSHOZ
Kosárban lévő termékek

Nincsenek termékek a kosárban.

Különleges ajánlat csak itt!

Adja hozzá a rendeléséhez és spóroljon!

-72%
Golden Q10

A Q10 koenzim, a C vitamin és a B komplex forradalmi formulája

3.950 Ft 1.110 Ft
-70%
C vitamin + Szelén+ Cink

A C vitamin, a szelén és a cink forradalmi formulája az erős immunrendszer számára!

3.160 Ft 950 Ft
-75%
Matcha Chai ital

A kávé ízletes és egészséges alternatívája

6.200 Ft 1.550 Ft