CSOKOLÁDÉS VEGÁN KOVÁSZOS BABKA
Ha még soha nem hallott a kovászos sütésről, akkor a karantén idején, amikor a kovászos sütés igazi trenddé vált, akkor biztosan. A kovász nem más, mint házi készítésű vadélesztő, amely teljesen felváltja a sütőélesztőt vagyis a pékélesztőt. A liszt és a víz egyszerű keverékéből természetes kovászképző anyag keletkezik, amely kelni kezd. Azt a tényt azonban, hogy az kovász olyan népszerű és egyre kívánatosabb a sütés során, bizonyosan megerősíti a hosszabb fermentáció különlegessége, amely táplálóbbá, porhanyósabbá és könnyebben emészthetővé teszi a termékeket. A kovásznak feltétlenül szüksége van az Ön figyelmére és az idejére, cserébe pedig egészségesebb pékárukat készíthet vele.
A következő receptben egy olyan vegán babkát fogunk megismerni, amelyben édes kovászt használtunk. Azok számára, akiknek nincs kovászuk, használhatnak helyette sima élesztőt is. Első pillantásra a babka olyan, mint a kalács, amelyben finom hozzával9ok vannak elrejtve. A babka különféle töltelékekhez alkalmas, legyen az édes vagy sós. A babka előkészítésének érdekes folyamata az alakítás során a vágás és a fonás. A végterméket felvágjuk és tálaljuk. A tészta annyira puha, hogy szinte elolvad a szánkban.