Promo icon

100%-os elégedettségi garancia

Promo icon

Expressz szállítás 2-3 munkanapon belül

Promo icon

Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett!

Promo icon

14 napos visszaküldési jog

Promo icon

Ellenőrzött minőség

Promo icon

100%-os elégedettségi garancia

Promo icon

Expressz szállítás 2-3 munkanapon belül

Promo icon

Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett!

Promo icon

14 napos visszaküldési jog

Promo icon

Ellenőrzött minőség

CSOKOLÁDÉS VEGÁN KOVÁSZOS BABKA

Ha még soha nem hallott a kovászos sütésről, akkor a karantén idején, amikor a kovászos sütés igazi trenddé vált, akkor biztosan. A kovász nem más, mint házi készítésű vadélesztő, amely teljesen felváltja a sütőélesztőt vagyis a pékélesztőt. A liszt és a víz egyszerű keverékéből természetes kovászképző anyag keletkezik, amely kelni kezd. Azt a tényt azonban, hogy az kovász olyan népszerű és egyre kívánatosabb a sütés során, bizonyosan megerősíti a hosszabb fermentáció különlegessége, amely táplálóbbá, porhanyósabbá és könnyebben emészthetővé teszi a termékeket. A kovásznak feltétlenül szüksége van az Ön figyelmére és az idejére, cserébe pedig egészségesebb pékárukat készíthet vele.

 

A következő receptben egy olyan vegán babkát fogunk megismerni, amelyben édes kovászt használtunk. Azok számára, akiknek nincs kovászuk, használhatnak helyette sima élesztőt is. Első pillantásra a babka olyan, mint a kalács, amelyben finom hozzával9ok vannak elrejtve. A babka különféle töltelékekhez alkalmas, legyen az édes vagy sós. A babka előkészítésének érdekes folyamata az alakítás során a vágás és a fonás. A végterméket felvágjuk és tálaljuk. A tészta annyira puha, hogy szinte elolvad a szánkban.

HOZZÁVALÓK:

FŐ TÉSZTA

TÖLTELÉK

ELKÉSZÍTÉS:

ÉDES KOVÁSZ

  • A kovasz előkészítése másfél napot vesz igénybe 21°C hőmérsékleten. Keverjünk össze 25 g fehér darás lisztet, 10 g vizet és 5 g barna cukrot 10 g aktív élesztővel. Amikor a kovász térfogata megduplázódik, adjunk hozzá újra 35 g fehér darás lisztet, 15 g vizet és 10 g barna cukrot. A háromszoros térfogat alkalmas a fő teszt további felhasználásához.
  • Az édes kovászt 6 g (2 teáskanál) azonnali/gyors hatású élesztővel helyettesíthetjük.

FŐ TÉSZTA

  • Adjunk hozzá 30 g riz italport 120 g vízhez, és keverjük össze, hogy rizses italt kapjunk. Keverjük össze egy tálban a rizsitalt és 5 g sót, majd darabokban adjunk hozzá 110 g édes kovászt. Egy másik tálban keverjük össze a búza és a teljes kiőrlésű lisztet, először adjuk hozzá egy edényből származó folyadékot édes kovásszal és 10 g olvasztott kakaóvajjal. Keverjük össze, majd adjuk hozzá az édes kovászt. Adjuk hozzá a maradék 10g felolvasztott kakaóvajat, és ha szükséges, adjunk hozzá pár evőkanál vizet. Keverjük simára (kb. 5 perc).
  • Hagyjuk a tésztát 4-5 órán át fedett tálban kelni.
  • 100 g goji bogyót áztassunk vízbe ugyanannyi órára, amíg a tészta pihenni fog.

TÖLTELÉK

  • Lisztezzük be a munkafelületet, és nyújtsuk ki a megkelt tésztát. Olvasszunkfel 100 g étcsokoládét, és kenjük meg a kinyújtott tésztát. A tetejére goji bogyókat szórjunk és csokoládés kókusz chipset.

ALAKÍTÁS

  • Először tekerje a tésztát tekercsbe, és vágja félbe két részre, amelyek aztán összefonódnak.
  • Tegye a formájú tésztát egy tepsibe, és szórjon rá ismét csokoládé – ​​kókusz chipset. Ezután fedje le az edényt fóliával, és hagyja két és fél órán át a hűtőszekrényben kelni.
  • A megkelt babkát ezután 170°C-on 45 percig süssük.
  • A teljes folyamat itt található: https://www.instagram.com/tv/CFeiezOJ3y_/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/tv/CFeiezOJ3y_/?utm_source=ig_embed

Delivery
Csak 15000Ft az INGYENES SZÁLLÍTÁSHOZ
Kosárban lévő termékek

Nincsenek termékek a kosárban.

Különleges ajánlat csak itt!

Adja hozzá a rendeléséhez és spóroljon!

-72%
Golden Q10

A Q10 koenzim, a C vitamin és a B komplex forradalmi formulája

3.950 Ft 1.110 Ft
-70%
C vitamin + Szelén+ Cink

A C vitamin, a szelén és a cink forradalmi formulája az erős immunrendszer számára!

3.160 Ft 950 Ft
-75%
Matcha Chai ital

A kávé ízletes és egészséges alternatívája

6.200 Ft 1.550 Ft