Promo icon

100%-os elégedettségi garancia

Promo icon

Expressz szállítás 2-3 munkanapon belül

Promo icon

Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett!

Promo icon

14 napos visszaküldési jog

Promo icon

Ellenőrzött minőség

Promo icon

100%-os elégedettségi garancia

Promo icon

Expressz szállítás 2-3 munkanapon belül

Promo icon

Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett!

Promo icon

14 napos visszaküldési jog

Promo icon

Ellenőrzött minőség

INDIAI ÚTIFŰMAGHÉJ – a természetes rostok kincsestára a rendezett emésztés érdekében

A modern életmód sok ember számára gyors és megterhelő, ami azt is eredményezheti, hogy nem szánunk időt arra, hogy kiegyensúlyozott ételeket fogyasszunk. Előnyben részesítjük a gyorsételeket vagy az előre elkészített ételeket, mivel ez megkönnyíti és lerövidíti az étkezésre szánt időt. Ha azonban legtöbbször ilyen ételeket fogyasztunk, hamarosan különféle emésztési problémák jelentkezhetnek.

 

Az általános emésztési problémák közé tartozik a hasi puffadás és a székrekedés, amelyekkel valószínűleg már mindenki találkozott. A székrekedés minden bizonnyal nagyon kellemetlen, és befolyásolhatja közérzetünket és hangulatunkat. Ha természetes módon szeretne segíteni önmagán a székrekedésnél, akkor olvassa tovább a cikket.

A székrekedés lehetséges okai

A székrekedés legtöbb oka a rossz életmódban kereshető. A transz-zsírokban, cukorban, sóban, egyszerű szénhidrátban és alacsony rosttartalmú kiegyensúlyozatlan étrend székrekedéshez és hiányos ürítéshez vezethet. Gyakran a probléma az elégtelen folyadékbevitel és az elégtelen fizikai aktivitás miatt is felmerül. A székrekedést azonban kiválthatja bizonyos gyógyszerek, például antidepresszánsok, bizonyos fájdalomcsillapítók, vaspótló kiegészítők stb. ill. különféle betegségek, például pajzsmirigy-betegség, cukorbetegség, irritábilis bél szindróma, krónikus gyulladásos betegségek, aranyér stb. Túl sok hashajtó használatával is lelassíthatjuk a bélműködést, ennek következménye pedig a székrekedés.

Hogyan segíthetünk magunkon székrekedés esetén?

Ha a székrekedés egy bizonyos betegség miatt következik be, akkor először ezt a betegséget orvosával kell kezeltetni. A székrekedés különféle hashajtókkal is kezelhető, de óvatosnak kell lennünk, mivel a hashajtók túl gyakori használata miatt lanyhulhat a bélrendszer normál működése.  A belek rászoknak a hashajtóra, és hashajtók nélkül történő ürítés már egyáltalán nem lehetséges. Ez a toleranciát is növeli, ezért nagyobb dózisú hashajtókra lenne szükség a normál bélmozgáshoz.

A székrekedés bizonyos okait mi magunk is befolyásolhatjuk. Gondoskodhatunk a rendszeres testmozgásról és naponta legalább 2 liter folyadékot igyunk meg. Az ásványvíz hozzáadott magnéziummal szintén segíthet az emésztésben, mivel enyhe hashajtóként működik. Az étrendnek szintén fontos szempontja van a székrekedés megelőzésében. A kiegyensúlyozott és változatos étrend elegendő rosttal segít a székrekedés során. Fontos a minőségi fehérjék, teljes értékű szénhidrátok és egészséges zsírok bevitele is. A rostok főleg a gyümölcsökben és zöldségekben találhatók meg (szilva, füge, savanyú káposzta, korpa, zab, lenmag), valamint elősegítik a kiválasztódást, mivel megkötik a vizet, megduzzadnak, lágyítják a székletet és ezáltal felgyorsítják az emésztést. Az ajánlott napi rostmennyiség 30 g körül van. Az egyik rostban leggazdagabb növény az indiai útifűmaghéj, mivel akár 70% élelmi rostot is tartalmaz.

Indiai útifűmaghéj – a rostok kincsestára

Az indiai útifűmaghéj Indiában őshonos növény. Magjai és őrölt maghéjai sok vízben oldódó rostot tartalmaznak. A legjobb, ha őröltet használunk, mivel így kihozhatjuk a benne található élelmi rostokból a legtöbbet. Ezeket a testünk nem bontja le és nem emészti meg, hanem csak a belekben halad át, ezáltal elősegítve az emésztést és a belek megtisztulását. Az indiai útifűmaghéj rostjai a belekben vízzel érintkezve megduzzadnak, kocsonyás nyálkás anyagot képeznek, növelik a széklet méretét és nedvességét, serkentik a bél perisztaltikáját és előre tolják a székletet. Ez azonban inkább kúszik, mivel a kialakult nyálka miatt csúszós.

 

A rostok így egyszerű módon segítenek a székrekedésnél. Előnyük az is, hogy a hashajtóktól eltérően a bél nem szokja meg olyan gyorsan, és rendszeres használatuk nem vezet függőséghez és a tolerancia kialakulásához.

Útifűmaghéj por Bio 250g

A természetesen jobb emésztés érdekében

  • Organikusan termesztett
  • Magas az élelmi rosttartalma
  • Segít a koleszterinszint normalizálásában
  • Segíti az emésztést
250g | Elegendő 25 napra
6.030 Ft

Az indiai útifűmaghéj egyéb előnyei

Az indiai útifűmaghéj segít az emésztés szabályozásában, megkönnyíti a bélmozgást és az általános jóllétet. Segíthet mindazoknak, akik fogyni szeretnének, mivel kevés kalóriát tartalmaz és megduzzad amikor a gyomorban lévő vízzel érintkezik. Ennek eredményeként gyorsabban teltnek érezzük magunkat és kevesebb energiában gazdag ételt fogyasztunk el, ami segít a fogyásban. Ezenkívül szabályozza a vércukorszintet és megakadályozza annak ingadozását. A vérünk vércukorszintjének ingadozása az állandó éhség, túlevés és elhízás oka lehet. A vércukorszint szabályozásával az útifűmaghéj a cukorbetegségben is segít. Megköti a zsírokat a belekben is, ami megakadályozza azok felszívódását, megakadályozza a zsírok koleszterinné történő átalakulását a májban, és ezáltal felgyorsítja a zsírok kiválasztódását. Ily módon az indiai útifűmaghéj szabályozza a koleszterin és a triglicerid szintjét is.

Ma a szív- és érrendszeri betegségek súlyos terhet rónak az egészségügyi rendszerekre, és egyben a leggyakoribb betegségek is. A vércukorszint szabályozásával, a koleszterin és a trigliceridek szintjének szabályozásával, következésképpen a vérnyomás értékének szabályozásával befolyásolhatjuk a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását vagy megkönnyíthetjük azok kezelését. Az indiai útifűmaghéj ebben nagy segítség lehet.

Indiai útifűmaghéj használata

Az indiai útifűmaghéj vízben való duzzadása miatt fontos, hogy sok folyadékot fogyasszon el napközben. Az útifűmaghéj ajánlott napi mennyisége 5-10 g (1-2 teáskanál).

A jobb emésztés érdekében az indiai útifűmaghéj keverhető vízzel vagy bármilyen más folyadékkal (pl. szörp, limonádé, smoothie). Joghurtba és zabpehelybe is keverhető és így fogyasztható. Ne feledkezzünk meg a kellő mennyiségű folyadékról sem.

Ha útifűmaghéjat fogyás érdekében szeretnénk fogyasztani, akkor fél órával étkezés előtt érdemes vízben vagy bármilyen más folyadékban elkeverve meginni. Így a gyomrunkban a vízzel érintkezve megduzzad és csökkenti az étvágyunkat.

Az útifűmaghéj azonban nemcsak a fogyás és az emésztés számára hasznos. Sűrítőként használható mártásokban, levesekben, zöldséges pörköltekben vagy italokban is. Kötőanyagként használható húsgombócok vagy hústallérok elkészítése során kenyérmorzsa helyett. Hasznos desszertek, sütemények és palacsinták sütésénél is, mivel könnyebbé teszi a tésztát. Mivel az indiai útifűmaghéj nem tartalmaz glutént, nagy segítség lehet a gluténmentes süti elkészítése során, mivel javíthatja a textúrát, csökkentheti a morzsálódást, növelheti a könnyedséget és a nedvességet a gél képződése miatt.

 

A Nature’s Finest útifűmaghéjat tartalmazó étrend-kiegészítői őrölt maghéjat tartalmaznak, így a lehető legtöbb élelmi rostot használhatja fel a megfelelő emésztés és közérzet érdekében.

Delivery
Csak 15000Ft az INGYENES SZÁLLÍTÁSHOZ
Kosárban lévő termékek

Nincsenek termékek a kosárban.

Különleges ajánlat csak itt!

Adja hozzá a rendeléséhez és spóroljon!

-72%
Golden Q10*

A Q10 koenzim, a C vitamin és a B komplex forradalmi formulája

3.950 Ft 1.110 Ft
-70%
C vitamin + Szelén+ Cink*

A C vitamin, a szelén és a cink forradalmi formulája az erős immunrendszer számára!

3.160 Ft 950 Ft
-75%
Matcha Chai ital*

A kávé ízletes és egészséges alternatívája

6.200 Ft 1.550 Ft