Matcha latte
Már ismeri a
Matchát
? A legjobb minőségű japán zöld tea. Nézze meg a finom habos ital elkészítésének folyamatát.
Hozzávalók:
- ½ csésze forró víz
- ½ csésze növényi ital
- 1 kanál
Matcha por - 1 kanál méz,
agávészirup
, sztévia vagy
eritrit
(nem kötelező)
Elkészítés:
Keverjük el a Matcha port a vízben. A keveréshez hagyományos bambusz habverőt használhatunk mindaddig, amíg az ital felülete fel nem habosodik. Adjuk hozzá a választott növényi tejet, végül adjuk hozzá az édesítőszert.
A Matcha por jól és gyorsan feloldódik a vízben. Ha van tejhabosítunk, akkor azt is használhatjuk.
A Matcha latte elkészítése turmixgépben:
Adjuk hozzá az összes hozzávalót a turmixgéphez, és adjunk hozzá 1 evőkanál kókuszolajat, és keverjük kb. 1 percig. Az ital ugyanolyan szép habos lesz.
Élvezze a forró vagy hideg italt!