Promo icon

100%-os elégedettségi garancia

Promo icon

Expressz szállítás 2-3 munkanapon belül

Promo icon

Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett!

Promo icon

14 napos visszaküldési jog

Promo icon

Ellenőrzött minőség

Promo icon

100%-os elégedettségi garancia

Promo icon

Expressz szállítás 2-3 munkanapon belül

Promo icon

Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett!

Promo icon

14 napos visszaküldési jog

Promo icon

Ellenőrzött minőség

Nyers csokoládétorta

Egy őrülten finom nyers csokoládétorta receptjét keresi? Akkor a legjobb helyen jár. Nyers, csokoládés, krémes, laktózmentes, gluténmentes, hozzáadott cukor nélkül és könnyen elkészíthető.

 

Ígérem, hogy a torta mindenkit le fog nyűgözni, aki szereti az édességet és megőrül a csokoládéért. Mind a vegánokat, mind a nem vegánokat meg fogja győzni. És elárulom, hogy a torta még ugyanazon a napon el fog fogyni. Legalábbis nálam volt így.

👩‍🍳 Anja Forstner

Miért? Mit jelent valójában az, hogy nyers?

A nyers ételeket nem hőkezelik, ill. 42-45°C fok alatt dolgozzák fel, ezért több vitamint, ásványi anyagot és egyéb tápanyagot őriz meg. A nyers desszertek készítésénél főként a diófélék nagy választékáról van szó, amelyek fehérjében és telítetlen zsírokban gazdagok. Tehát rengeteg áztatás szükséges ahhoz, hogy a diófélék puhábbak és lédúsabbak legyenek.

Igaz, hogy a nyers sütemények energiaértéke magas, de egy-két darab után nem fogjuk felpuffadtnak vagy fáradtnak érezni magunkat.

A torta állaga csodálatos!

Krémes, sűrű, szaftos és szájban olvadó.

Sokkal jobb, mint az összes krém, amit eddig kipróbáltam és készítettem. A torta olyan élelmiszerekből készül, mint a kesudió, kakaóvaj és agávészirup. A torta formájának megőrzése érdekében mindig hozzá kell adni a következők egyikét: kókuszolaj, kakaóvaj. Az édesítéshez aszalt gyümölcsöket és természetes szirupokat lehet használni.

Nem mer nekiállni a nyers torta elkészítéséhez? Azon gondolkodik, hogyan álljon neki és úgy gondolja, hogy nehéz?

Az elkészítést könnyűnek tartom, de szervezettnek kell, hogy legyünk. Van némi előkészítés, áztatás, de mint más ételekhez, mindenhez idő kell és munka. Én úgy vagyok ezzel: kevesebb összetevő és kevesebb munka, annál jobb a végeredmény.

 

És az ára?

Az összetevők drágábbak, mint a liszt, cukor, olaj, tojás és tej. Én inkább valamivel többet adok a hozzávalókért. De hiszen nem készítünk minden nap süteményeket és desszerteket, ugye?

Már rémlik, hogy miről beszélek?

 

Ha igen, ne felejtse el minnél előbb elkészíteni ezt az isteni tortát. Én őszintén megőrülök a csokoládéért, és ez a nyers csokoládétorta a legjobb, amit elkészíthet magának és vendégeinek. A mousse krémet, amely a legnagyob atrakció ebben a tortában, elkészítheti poharakban vagy felszolgálhatja önálló ételként is. Egyszerű és gyors. Már rémlik, hogy miről beszélek?

Itt az ideje, hogy végre felfedjem a receptet, amire már várva vár. Szeretném, hogy jól érzi majd magát a torta elkészítése során és valami újat megtanul.

A NYERS CSOKOLÁDÉTORTA RECEPTJE – (18 cm átmérőjű torta)

Hozzávalók

Hozzávalók az alaphoz:

  • 60g mogyoró
  • 50g mandula
  • 5 nagy datolya
  • 15g kakaópor
  • 30g víz

Hozzávalók a krémhez:

Hozzávalók a “gyümölcsös glazúrhoz”:

Presna čokoladna torta

Elkészítés

Az alap elkészítése:

  • Aprítsa le a mogyorót és a mandulát robotgépben. Adja hozzá a kakaóport, vizet és datolyát. A masszát igazítsa el az ujjaival a tortaforma alján. Tegye a fagyasztóba, és kezdjen hozzá a mousse krém elkészítéséhez.

A krém elkészítése:

  • A robotgépben keverje össze a beáztatott kesudiót, a kakaót, a kókuszvajat, az agávészirupot, a mandula italt és a kakaóport. Öntse a mousse krémet az alapra, és helyezze a süteményt éjszakára/6 órára a fagyasztóba.
  • Mielőtt elkezdené elkészíteni a gyümölcsös glazúrt, helyezze a süteményt a hűtőbe, hogy megpuhuljon, és elég puha legyen a tálaláshoz.

A “gyümölcsös glazúr” elkészítése:

  • Rakja a fagyasztott áfonyát és málnát a fazékba, adjon hozzá kókuszcukrot és addig melegítse, amíg meg nem puhul. (A hőmérséklet ne haladja meg a 45°C). Amikor a gyümölcs elég puha, adjon hozzá 2 teáskanál útifűmaghéjat és jól keverje össze, hogy a glazúr sűrűbb és „ragacsosabb” legyen.
  • Öntse a teljesen kihűlt glazúrt a krémre, és helyezze a süteményt a hűtőbe kb. 2 órara. Óvatosan távolítsa el a tortaformát és már tálalhatja is. Díszítse ki a tortát kedve szerint. Én kókuszreszeléket és goji bogyókat raktam rá.

Sok örömet kívánok az elkészítés és a majszolás során. 😊

Delivery
Csak 15000Ft az INGYENES SZÁLLÍTÁSHOZ
Kosárban lévő termékek

Nincsenek termékek a kosárban.

Különleges ajánlat csak itt!

Adja hozzá a rendeléséhez és spóroljon!

-72%
Golden Q10

A Q10 koenzim, a C vitamin és a B komplex forradalmi formulája

3.950 Ft 1.110 Ft
-70%
C vitamin + Szelén+ Cink

A C vitamin, a szelén és a cink forradalmi formulája az erős immunrendszer számára!

3.160 Ft 950 Ft
-75%
Matcha Chai ital

A kávé ízletes és egészséges alternatívája

6.200 Ft 1.550 Ft