HOZZÁVALÓK
Piskóta:
- 360 ml mandulatej
- 1 alma (keverjük össze az almát a turmixgépben, hogy almaszószt kapjunk)
- 30 g kávé (már vízben megfőzve)
- 520g rizsliszt
- 160 ml kókuszolaj (olvasztott)
- 250g kakaópor
- 320 g szerves finomítatlan nádcukor
- 2 evőkanál almaecetet
- 2 evőkanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál sütőpor
- 1 teáskanál Himalája só
- 1 evőkanál csokoládés földimogyoróvaj
- 2 teáskanál vanília kivonat
Csokoládés töltelék:
- 200g vegán étcsokoládé
- 360g porcukor
- 60 ml mandulatej
- 260g vegán vaj (olvasztott)
- 160g kakaópor
ELKÉSZÍTÉS
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy kerek tortaformát, kenjük meg vegán vajjal és szórjuk meg kakaóporral.
- Keverjük össze a folyékony összetevőket, és hagyjuk állni néhány percig, hogy aktiválódnak. Adjuk hozzá a kávét, vanília kivonatot, almamártást, kakaóport, rozslisztet, szódabikarbónát, sütőport, csokoládés földimogyoróvajat, finomítatlan nádcukrot és sót.
- Keverjük össze a masszát addig, amíg a nagy csomók eltűnnek, és sima masszát nem kapunk. Próbálkozzunk és ellenőrizzük, a kedvünk szerint igazíthatjuk.
- Osszuk két részre a tésztát, és mindkét oldalát kb. 30-35 percig süssük.
- Amíg hűl, készítsük el a csokolés tölteléket, tehát keverjük jól össze a hozzávalókat. Kenjük meg a tölteléket a piskóta egyik felén, majd tegyük rá a másik felét, vonjuk be a többi töltelékkel, és szórjuk meg kakaóporral, és kedv szerint kókuszreszelékkel.