Promo icon

100%-os elégedettségi garancia

Promo icon

Expressz szállítás 2-3 munkanapon belül

Promo icon

Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett!

Promo icon

14 napos visszaküldési jog

Promo icon

Ellenőrzött minőség

Promo icon

100%-os elégedettségi garancia

Promo icon

Expressz szállítás 2-3 munkanapon belül

Promo icon

Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett!

Promo icon

14 napos visszaküldési jog

Promo icon

Ellenőrzött minőség

Az immunrendszer erősítése

Az elme és a test egyensúlya az immunrendszer sikeres működésének alapja. Ha immunitásunk sántít, ez fáradtságként, gyakori fertőzésekként, gyulladásként, allergiás reakciókként, krónikus hasmenésként és lassú sebgyógyulásként jelentkezik. Az egészségtelen táplálkozás, a stressz, az alváshiány, a dohányzás és a nehéz fizikai és szellemi munka olyan stresszor, amely tovább gyengíti az immunrendszert.

A rendszeres testmozgás az egészség egyik építőköve és a jól működő immunrendszer alapja. A testmozgás elindítja a vérkeringést a testben, és mozgásba hozza a fertőzésekkel küzdő immunsejtjeinket is. Bizonyos gyógynövények fogyasztása állítólag segít az immunrendszer erősítésében is, hiszen csak jól működővel védhetjük meg a a testünket a különféle fertőzésektől és vírusos betegségektől, valamint a most fenyegető covid_19 járványtól.

Az életkor előrehaladtával az immunrendszerünk hatékonysága rosszabul, ami az idős emberek körében gyakoribb fertőzésekhez, gyulladásos és rákos megbetegedésekhez vezet. Az idősebb embereknek ezért még óvatosabbaknak kell lenniük immunrendszerük rendszeres és egész évben történő erősítésére, többek között táplálék-kiegészítők szedésével, például a maca por rendszeres szedésével.

Olyan vírusos betegségek esetén, mint az influenza és a nátha, valamint az új koronavírus (ezekre a vírusos betegségekre nincs gyógymód), az immunrendszerünkre kell hagyatkoznunk, hogy sikeresen és a lehető leggyorsabban legyőzzük a betegséget. Így bizonyos gyógyszerek segítenek enyhíteni a tüneteket, de nem befolyásolják a betegség lefolyását. Az, hogy mennyire súlyosan betegedünk meg és milyen gyorsan gyógyulunk meg, az az immunrendszerünk védőpajzsától függ.

 

-33%

Maca por Bio 2+1 INGYEN

Csodagyökér a hegyvidéki Andokból.

  • Organikus termesztés
  • Emeli az energiaszintet
  • Fenntartja a vitalitást
  • Támogatja a fizikai és szellemi teljesítményt
750g | Elegendő 180 napra
Rendes ár: 19.390 Ft
12.990 Ft
és spóroljon 6.400 Ft

Hogyan működik az immunrendszer?

Az immunrendszer olyan mechanizmus, amely megvédi testünket a betegségeket okozó káros organizmusoktól és a behatolóktól a környezetből (baktériumok, vírusok, gombák, paraziták). Ezért immunrendszerünk sejtjei folyamatosan “figyelemben vannak” és aktívak, mivel minden másodpercben készenlétben vannak és felismerik a behatolókat valamint megpróbálják elpusztítani őket.

Immunrezisztenciánk veleszületett és megszerzett immunrezisztenciából áll. Az előbbit nem befolyásolhatjuk sokat, de az utóbbit, vagyis a megszerzett immunitást, pedig igen. Minden egyénnek eltérő az immunrendszere, a különbségek nemtől, genetikától, étrendtől, káros szokásoktól, a testmozgás mértékétől, a stressznek való kitettségtől, a minőségi alvás és a betegségek mértékétől függenek.

Mik azok amik befolyásolják az immunrendszert

A kiegyensúlyozott táplálkozás a jól működő immunrendszer egyik kulcsfontosságú tényezője. A túlevés is megterhelő a test számára, ezért rontja immunrendszerünket. Különös figyelmet kell fordítani a derék körüli zsírlerakódásokra is, mivel a túl sok zsírszövet növeli az immunrendszerünket gyengítő krónikus gyulladásos folyamatokra való hajlamot.

 

Az étrenddel elsősorban az immunválaszt tudjuk támogatni, ha nagy mennyiségű különféle gyümölcsöt és zöldséget, diót és omega-3 zsírsavban gazdag ételeket fogyasztunk. Próbáljuk meg korlátozni a telített zsírsavak mennyiségét, mivel ezek felgyorsítják a gyulladásos folyamatokat a szervezetben. Ha immunrendszerünk már sérült, tovább gazdagíthatjuk az egészséges étrendet azáltal, hogy vitaminokat és ásványi anyagokat, valamint minőségi táplálék-kiegészítőket szedünk az immunitás növelése érdekében.

Az immunrendszer működését befolyásoló makrotápanyagok mellett fontos szerepet játszanak a vitaminok és ásványi anyagok, amelyek az immunrendszer sejtjeinek szerves részét képezik, és ú.n. immunmoduláló hatásai vannak. Különösen fontosak az A, D, E, C, B6 vitaminok, a folsav, réz, cink, szelén és vas. Sok ételben megtalálhatók, de kiegészítők formájában is fogyaszthatók. A fokhagyma, a hagyma, a shiitake gomba, a gyömbér és a természetes probiotikus termékek, például a joghurt és a kefir, valamint a savanyú káposzta és a cékla napi fogyasztása előnyös lehet télen. Fogasszunk levest tökből, sárgarépából és a gumóbkból, mivel a sárgarépában, a tökben, az édesburgonyában, a kakiban, a dinnyében és a zöld leveles zöldségekben található narancssárga pigmentek (karotinoidjai) erősítik az immunrendszert.

Fogyasszon változatos ételeket, rengeteg zöldséget, teljes kiőrlésű gabonákat, hüvelyeseket, dióféléket és gyümölcsöket, igyon elegendő mennyiségű vizet, csökkentse a káros szokásokat, és mozogjon elegendő mennyiséget a friss levegőn, és aludjon eleget. Ez megkönnyíti a kihívásokkal való szembenézést még karantén alatt is. Tartózkodjon minél többet a friss levegőn, és a megfázás első jelei során főzzön magának csirkelevest és erősítse immunrendszerét táplálék-kiegészítők valamint szuperélelmiszerek segítségével.

 

Hűvösebb napokon is győződjön meg arról, hogy rengeteg természetes fénynek és napnak van kitéve, mivel a napsugarak lehetővé teszik a D-vitamin képződését, ami viszont erősíti az immunrendszert és javítja a csontok egészségét. Javíthatja immunitását a maca por elfogyasztásával is, amiről alább beszélünk.

Erősítse az immunitását maca porral

A Maca (ejtés: maka, ennek botanikai latin neve Lepidium meyenii) az Andokból származó növény, azon kevesek egyike, amely több mint 4400 méteres magasságban alkalmazkodott a nehéz körülményekhez, ezért ellenálló növénynek számít. A perui indiánok a kivételes erősítő tulajdonságai miatt már évszázadok óta értékelik a macát, amelyeből őrölt port készítenek.

 

A maca gyógyhatása a szív alakú gyökerében található. A gyökeret nyersen, csak szárítva és őrölve fogyasztjuk, mivel étrend-kiegészítő formávan a legkényelmesebb fogyasztani. A Maca pornak csak akkor van elegendő hasznos hatóanyaga, ha a gumókat a lehető legnagyobb magasságban növesztik, és ha az őrölt gumót két hónapig természetes módon szárítják a napon.

 

Miért olyan hasznos a maca?

A maca támogatja a fizikai és szellemi teljesítményt, és emeli az energiaszintet. Először az ősi inkák használták az étrendjükben, a növény nyers vagy szárított gyökerét évszázadok óta használják a perui lakosok, ahol a maca kivételes gyógyászati ​​és tápláló tulajdonságai miatt fontos része a helyi étrendnek. Sokan joggal nevezik szuperételnek. Miért?

A tudósok a makát adaptogén szernek minősítik a szervezet jobb adaptációja érdekében. Adaptogénként a maca növeli a fizikai állóképességet és a stresszel, szorongással, traumával és kimerültséggel szembeni ellenállást.

A maca rendszeres használata stimulálja az immunrendszert, és növeli a fizikai és mentális problémákkal szembeni ellenállást. Mivel képes felismerni a szervezet szükségleteit, »okos növénynek« nevezik. Ha a szervezet nem termel elegendő hormont, a maca pl. növeli termelést és fordítva.

 

A maca gumó B1, B2, B12 és C vitamint, alkaloidokat, makro- és mikrotápanyagokat, szénhidrátokat, fehérjéket, rostokat, zsírsavakat, fruktózt, keményítőt, cserzőanyagot, nátriumot, káliumot, kalciumot, rézet, cinket, vasat, mangánt, szilíciumot és magnézium tartalmaz. Ugyanakkor a maca gazdagabb kalciumban, mint például a tej. Ezért fogyasztása a csontritkulásban szenvedők számára is segítséget nyújt. A kálcium, a foszfor, a B1 és B12 vitaminok és a zsírsavak jótékony hatással vannak az idegrendszerre, serkentik az étvágyat és szabályozzák az emésztést.

A macából származó szterolok, kálcium és C-vitamin segítenek az izomtömeg növelésében és a fizikai állóképesség növelésében. Ezért használják a sportolók, mivel a maca egyszerre elősegíti az izomfejlődést és a zsírvesztést. A maca négy egyedi alkaloidot – macaint tartalmaz – 1, 2, 3, 4 -, amelyek egyetlen más növényben sem találhatók meg. A maca por gyökereinek rendszeres fogyasztása számos előnnyel jár, különösen a nők számára, mivel megteremti és fenntartja a szervezet megfelelő hormonális egyensúlyát. A maca fogyasztása enyhíti a menopauza tüneteit, amelyek hangulatváltozásként, alvászavarokként és hasonlókként jelentkeznek, a menstruációs problémákkal küzdő fiatalabb nőknek is segítséget nyújt.

Állítólag a maca pozitív hatással van mind a nők, mind a férfiak termékenységére, növeli a szexuális libidót, és jótékony hatással van a megnövekedett férfi spermatermelésre. Ezért hívják egyesek “természetes viagrának”. Összefoglalva: a maca növeli az energiaszintet, javítja a memóriát és a koncentrációt, szabályozza a hormonokat, enyhíti a menopauza és a PMS tüneteit, segít az álmatlanságban és a stresszben, pozitívan hat a szexuális energiára, növeli a fizikai állóképességet, pozitív hatással van a szív és a vér egészségére vénák és pozitív hatással van a fogak és a csontok egészségére.

 

A maca port úgy fogyasztjuk, hogy napi egy-három teáskanálnyit fogyasztunk, és a port bármilyen italban összekeverjük. Tegyünk mielőbb valami egészségünk szempontjából előnyös dolgot, és természetes módon erősítsük ellenálló képességünket a maca por napi fogyasztásával. Ön is hamar észre fogja venni, hogy a közérzete most is, az év hideg felében javulni fog.

Delivery
Csak 15000Ft az INGYENES SZÁLLÍTÁSHOZ
Kosárban lévő termékek

Nincsenek termékek a kosárban.

Különleges ajánlat csak itt!

Adja hozzá a rendeléséhez és spóroljon!

-72%
Golden Q10*

A Q10 koenzim, a C vitamin és a B komplex forradalmi formulája

3.950 Ft 1.110 Ft
-70%
C vitamin + Szelén+ Cink*

A C vitamin, a szelén és a cink forradalmi formulája az erős immunrendszer számára!

3.160 Ft 950 Ft
-75%
Matcha Chai ital*

A kávé ízletes és egészséges alternatívája

6.200 Ft 1.550 Ft