Promo icon

100%-os elégedettségi garancia

Promo icon

Expressz szállítás 2-3 munkanapon belül

Promo icon

Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett!

Promo icon

14 napos visszaküldési jog

Promo icon

Ellenőrzött minőség

Promo icon

100%-os elégedettségi garancia

Promo icon

Expressz szállítás 2-3 munkanapon belül

Promo icon

Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett!

Promo icon

14 napos visszaküldési jog

Promo icon

Ellenőrzött minőség

Élelmiszerek, amelyek falják a koleszterint

A magas koleszterinszint a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának fő tényezője, amely háromszor annyi életet igényel, mint az emlőrák, és kétszer annyi életet, mint a tüdőrák. Becslések szerint a 25 és 64 év közötti magyarok 70%-ának legalább kicsit meg van emelkedve a rossz koleszterinszintje. A zsírszerű anyag alacsony jelentőségű az egészségünk szempontjából, mivel kulcsszerepet játszik bizonyos hormonok, vitaminok, epesavak és más anyagok termelésében, de nagyobb mértékben károsítja a szervezetet és szív- és érrendszeri betegségeket okoz, amelyek a legismertebbek. halál oka a világon.

 

A koleszterinnél meg kell különböztetni a koleszterin két típusát: a rossz LDL-koleszterint és a jó HDL-koleszterint. Az LDL szervezetünk számára káros koleszterin, amely elkezd felhalmozódni az erek falain és meszesedéshez vezethet, valamint olyan szív- és érrendszeri betegségek kockázatát jelentheti, mint az angina pectoris, a szívroham vagy a szélütés. A koleszterin másik típusa a HDL-koleszterin, amely jó koleszterin, mert feladata a rossz koleszterin eltávolítása az artériákból.

A testmozgás és a megfelelő táplálkozás a kulcs a koleszterinszint csökkentésében

A testmozgás mellett az étrend is kulcsfontosságú szerepet játszik a rossz koleszterinszint emelkedésében. A The New England Journal of Medicine szakértői azt állítják, hogy a megfelelő táplálkozás mindössze három hónap alatt 20 százalékkal csökkentheti a koleszterinszintet.

A koleszterin bizonyos típusú élelmiszerek segítségével csökkenthető. Ezek a szterolokban és sztenolokban gazdag ételek. A szterolokat és sztenolokat tartalmazó ételek fogyasztása a legegyszerűbb módszer a rossz LDL-koleszterinszint csökkentésére valamint a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentésére. A szterolok és a sztenolok természetesen kis mennyiségben, sokféle gabonában, zöldségben, gyümölcsben, hüvelyesben, dióban és magban fordulnak elő. Mivel erős koleszterinszint-csökkentő hatásuk van, a gyártók elkezdték adni őket az ételekhez.

A sztenolok és szterolok a margarinban, narancslében, zabpehelyben és máshol találhatók meg. Molekulárisan a szterolok és a sztenolok nagyon hasonlítanak a koleszterinhez. Az emésztőrendszeren keresztül haladva megakadályozzák a rossz koleszterin felszívódását a véráramba. Így a koleszterin nem tapad az erek falaira, hanem hulladékként kiválasztásra kerül.

A szterolokhoz hasonlóan a rostok is megakadályozzák a rossz LDL-koleszterin bejutását a véráramba. Az olyan ételek, mint a bab és a hüvelyesek, nehezen emészthető rostokat tartalmaznak, amelyek megkötik a koleszterint, majd hulladékként kiürül. A több rost fogyasztás segíti csökkenteni a rossz LDL-koleszterin szintjét, bár kicsi, de jelentős mennyiséggel. A rostokban gazdag étel fogyasztása a test kevesebb telített zsír felszívódását eredményezi, ami segít a testsúly szabályozásában és védi az ereket.

A diófélék a tápanyagok másik fontos csoportja, amely segíti csökkenteni a rossz koleszterinszintet. A legtöbb dióféle, beleértve a diót, a mandulát, dióféléket, a földimogyorót, jók a koleszterinszint csökkentésére. Állítólag a diófélék csökkentik a koleszterinszintet, mivel növényi szterolokat és telítetlen zsírokat tartalmaznak, amelyek megvédik az ereket a károsodástól. Valamint rostokban és E-vitaminban is gazdagok.

Még egy élelmiszer, amely segíti a rossz koleszterinszint csökkentését, az a szója. A szójatej, a diófélék, a tofu, a szójajoghurt segíthet a májnak a rossz LDL-koleszterin könnyebb eltávolításában a véráramból. Tehát hetente legalább néhányszor cserélje le a tejet és a húst szójára.

A főként egyszeresen telítetlen zsírokat tartalmazó olívaolaj és repceolaj fogyasztása, amely hozzájárul az artériák falainak megerősödéséhez, ami azt jelenti, hogy kevésbé valószínű, hogy a koleszterin károsítja őket, szintén hozzájárul a rossz koleszterinszint csökkentéséhez. Ezeket a zsírokat a szervezet könnyen eltávolítja.

A zabpehely fogyasztása is ajánlott. A zabpehely  béta-glükán nevű összetevőt tartalmaz, amely sűrű anyagot képez az emésztőrendszerben. Ez megakadályozza a koleszterin felszívódását a testben, mivel csapdába esik és hulladékként ürül.

-50%

BÉTA-GLÜKÁN

6.339 Ft 3.170 Ft

SPIRULINA MINT SEGÍTSÉG A ROSSZ KOLESZTERIN SORÁN

A spirulina olyan növény, amely képes szabályozni a glükózt, a vérnyomást és a koleszterint. Enyhíti a gyulladásos fájdalmakat, antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik és véd a szív-, máj- és vesebetegségek ellen. Ezenkívül támogatja az immunrendszert, csökkenti az allergiák mellékhatásait, javítja az emésztést és felgyorsítja az agy működését.

A zöld-kék alga tele van fehérjével és vitaminokkal. A spirulina rostos cianobaktérium és szuperélelmiszer, amelyet általában kék-zöld algának hívnak. Ez annak jellegzetes színének köszönhető. A spirulina magas pH-jú sós vizes sóoldatban vagy friss vízben nő. Sok vitamint tartalmaz, az A-tól, B1-től, B2-től, B3-tól, B6-tól, B9-től, C-től az E-vitaminig, magas a fehérje aránya, amely átlagosan az összes tartalom 60 százalékát képviseli. Röntgenfluoreszcencia-elemzéssel bebizonyították, hogy a spirulina sok olyan mikroelemet tartalmaz, amelyre a testnek szüksége van.

A spirulina még több fehérjével látja el a testet, mint a diófélék

Az egyedi alga, amely segíti méregteleníteni a testünket, a spirulina. Szuper táplálékkiegészítőink nélkülözhetetlen része, mert ez az egyetlen alga, amely sikeresen méregteleníti és egyben erősíti testünket. A spirulina az első alga a földön, amely a föld és az emberiség sikeres fejlődését hordozza a DNS-leírásában. Ez az egyik első életforma a Földön, mivel az elsők között járult hozzá az oxigén képződéséhez és termeléséhez, ami lehetővé tette a Földön a magasabb formák kialakulását.

 

A kék-zöld algák hatalmas klorofill, természetes sók, enzimek és antioxidánsok forrása. Vasat, kálciumot és egyéb ásványi anyagokat is tartalmaz (akár nyomokban is). Hasznosságát a World Health Organization (WHO) is megerősíti. Érdekes módon a spirulina vastartalma sokkal magasabb, mint a spenóté, és sokkal több béta-karotint (A-vitamint) is tartalmaz, mint a sárgarépa.

A spirulina hozzájárul az egészség fokozásához és a koleszterinszint csökkentéséhez

A kutatások szerint a spirulina fogyasztása hatással van a vér koleszterinszintjének és a vérnyomás csökkentésére, ezáltal csökkentve a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét. Megakadályozza a szív és a szívbillentyűk károsodását, serkenti és erősíti az immunrendszert, mivel serkenti az antitestek termelését és egészséges reakciót hoz létre az allergiákra. Segít a tanulásban, a koncentrációban, a koncentrációban és a memóriában.

Ki számára alkalmas a spirulina fogyasztása?

Olyan gyerekek számára, akik nem szeretik a zöldségeket, vagy nem tudnak eleget elfogyasztani, mert kiegyensúlyozatlan az étkezésük, tizenévesek számára a növekedés és a fejlődés időszakában, amikor több szuperélelmiszerre van szükségük, a terhes nőknek, akiknek további tápanyagra van szükségük, a sportolóknak és a szabadidőportolóknak, akiknek az energia fenntartásához extra tápanyagokra van szükségük. Olyan betegeknek vagy embereknek, akiknek jobb minőségű tápanyagokra van szükségük a gyógyulás felgyorsításához, vegetáriánusok és vegánok számára, akiknek extra tápanyagra van szükségük.

A spirulina nem csak azok számára ajánlott, akiknél hiperparatiroidizmust (betegség, amelyet a mellékpajzsmirigyből származó mellékpajzsmirigy-hormon (PTH) megnövekedett, ellenőrizetlen termelődése és szekréciója okoz) diagnosztizáltak, valamint az algákra és a tenger gyümölcseire allergiás személyek és a magas lázban szenvedő (vagy hőguta) betegek számára is.

A spirulina erősít és méregtelenít

A spirulina étrend-kiegészítő akkor fogyaszthatjuk, ha méregteleníteni vagy erősíteni szeretnénk a szervezetünket. Ez az egyetlen alga, amely szintén erősíti a testet, és nem csak méregtelenít! Többféle módon használható: smoothieba keverheti, gyümölcsre szórhatja, joghurtba keverheti, citromlébe keverheti és megihatja.

A spirulina por például 60% fehérjét tartalmaz, amelyekből mind a 23 esszenciális aminosav. Kutatások kimutatták, hogy a spirulina szedése pozitív hatással lehet a cukorbetegek vércukor- és koleszterinszintjére.

BLACK FRIDAY SALE
-25%

Spirulina por Bio 250g

étrend-kiegészítő

A természet zöld gazdagsága

  • 100%-ban organikus termesztés
  • Magas fehérjetartalom
  • Vasforrás
  • Élelmi rostforrás
  • Fenntartja a vitalitást
  • Megakadályozza a fáradtságot
  • Segít a testsúly szabályozását
250g | Elegendő 60 napra
Rendes ár: 8.210 Ft
6.160 Ft
és spóroljon 2.050 Ft
Delivery
Csak 15000Ft az INGYENES SZÁLLÍTÁSHOZ
Kosárban lévő termékek

Nincsenek termékek a kosárban.

Különleges ajánlat csak itt!

Adja hozzá a rendeléséhez és spóroljon!

-72%
Golden Q10*

A Q10 koenzim, a C vitamin és a B komplex forradalmi formulája

3.950 Ft 1.110 Ft
-70%
C vitamin + Szelén+ Cink*

A C vitamin, a szelén és a cink forradalmi formulája az erős immunrendszer számára!

3.160 Ft 950 Ft
-75%
Matcha Chai ital*

A kávé ízletes és egészséges alternatívája

6.200 Ft 1.550 Ft