Promo icon

100%-os elégedettségi garancia

Promo icon

Expressz szállítás 2-3 munkanapon belül

Promo icon

Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett!

Promo icon

14 napos visszaküldési jog

Promo icon

Ellenőrzött minőség

Promo icon

100%-os elégedettségi garancia

Promo icon

Expressz szállítás 2-3 munkanapon belül

Promo icon

Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett!

Promo icon

14 napos visszaküldési jog

Promo icon

Ellenőrzött minőség

Joghurtos gyümölcsös sütemény – recept

A joghurtos gyümölcsös sütemény az egyik legegyszerűbb és legegészségesebb desszert. Alkalmas édesszájúaknak, valamint azoknak, akik szeretik az egészségesebb és kisebb kalóriatartalmú desszerteket. Különleges ízt ad neki a gyümölcs, amelyet kedve szerint választhat ki.

Ön számára egy egyszerű gyümölcsös joghurtos sütemény receptet készítettünk, a bejegyzés végén ennek a finom süteménynek a téli változata vár Önre.

 

Mire van szüksége?

A hozzávalók már biztosan megvannak otthon!

A joghurtos gyümölcsös sütemény elkészítéséhez a következőre lesz szüksége:

  • 360g görög joghurt
  • 5 evőkanál kókuszolaj
  • 1 joghurtos pohár kókuszcukor (ízlés szerint – kevesebb is
  • lehet) vagy 2 evőkanál agávészirup
  • 4 tojás
  • 1 teáskanál fahéj
  • 3 joghurtos pohár darás liszt
  • fél teáskanál sütőpor

Először készítsük elő a sütőt és melegítsük 180°C-ra. Ezután kenjük be a tepsi alját kókuszolajjal, és szórjunk rá egy kevés lisztet vagy zsemlemorzsát. A massza elkészítésével kezdjük, amelyhez egy nagy tálat veszünk. Keverjük össze a tálban a joghurtot, a tojást és a kókuszcukrot. Keverjünk össze mindent, és adjuk hozzá a kókuszolajat, lisztet és sütőport. Amikor megbizonyosodott arról, hogy az egész massza jól össze van keverve, öntse a tepsibe, és 30 percig süsse.

Szeretné 30 perc után ellenőrizni, hogy megsült-e a tészta, de nem tudja, hogyan? Remek tanácsokat fogunk megosztani Önnel! Vegyen egy fogpiszkálót, és nyomja a torta közepére. Ha kihúzza a fogpiszkálót és tiszta, akkor a sütemény elkészült, különben hagyja még egy percig sütni.

Mikor és milyen gyümölcsöt adjunk a joghurtos sütemény masszájához?

Adjunk hozzá bármilyen gyümölcsöt (sárgabarack, körte, eper, ..) a tortához. Ha friss gyümölcsünk van, egyszerűen tegyük a tésztára és süssük meg. Az aszalt gyümölcsöt (mangó, vörös áfonya, ..) a legjobb apró darabokra vágni és a sütemény masszájába keverni. Ha azonban fagyasztott gyümölcsünk van, akkor először olvasszuk fel, vagy szórjunk rá lisztet. Ez nagyon fontos, mivel a sütemény egyébként ragacsos lehet.

 

Kedvenc kombinációnk a joghurtos sütemény agávésziruppal és málnával. Nagyon frissítő és szaftos duett. Ennek a süteménynek az az előnye, hogy az év bármely szakában elkészíthető. Ahogy ígértük, van egy nagyon különleges receptünk az Ön számára, amely különösen alkalmas a hidegebb napokra.

Joghurtos sütemény almával és fahéjjal

A téli hónapokhoz közeledve válasszuk ki a joghurtos sütemény hozzávalóit. Fahéjat és almás krémet adunk a masszához, amely tökéletes kombinációt varázsol ősszel vagy télen. Az egészet joghurtkrémmel gazdagítjuk a tetején.

 

Mire van szüksége a joghurtos süteményhez almával és fahéjjal?

A joghurtos krémhez:

  • 4 csésze görög joghurt
  • 250 ml tejszínhab
  • 2 evőkanál őrölt kókuszcukor vagy eritrit
  • 8 zselatin lap
  • vaníliás cukor (opcionális)

Az almás krémhez:

Elkészítési folyamat

Kezdjük az almás krémmel. Hámozzuk meg az almát, vágjuk apróra, és tegyük a fazékba. Adjuk hozzá a kókuszolajat, a kókuszcukrot és a fahéjat, és mindezt együtt főzzük, amíg az alma teljesen megpuhul. Hagyjuk mindezt pihenni, amíg teljesen kihűl. Zúzott almadarabokat helyezhet a süteményre, vagy robotgéppel simára keverheti, hogy almás krémet kapjon.

Ezután folytathatjuk a joghurtos krémet. Először vegyünk a zselatinlapokat, és áztasssuk hideg vízbe, amíg jól fel nem szívodnak. Közben öntsünk egy kevés tejet (kb. 3 evőkanál) a fazékba, melegítsük meg, és adjuk hozzá a kinyomkodott zselatint. Melegítsünk fel mindent együtt, amíg a tartalma fel nem oldódik. Ezt követi a felvert tejszínhab. Egy másik tálban keverje össze a joghurtot a kókuszcukorral és a vaníliával. Még a forró zselatint hozzá adjuk a tartalomhoz (lehetőleg elektromos keverővel). Majd hozzáadjuk a kihűlt almás krémet is. Az utolsó lépésben óvatosan adjuk hozzá a tejszínhabot, és kezdjük el elkészíteni a kekszet (az előkészítési eljárást fent találja).

Öntsük vagy kanálal helyezzük a joghurtos masszát a megsült piskótára. A desszert tálalása előtt öntsünk rá almás krémet, szórjuk meg fahéjjal, és tetszés szerint díszítsük – tetejére tehetünk almadarabokat vagy tejszínt. Voálá! Kész is az egyszerű és rendkívül könnyű desszert.

 

Reméljük, hogy Önnek is tetszett a recept. Ne feledje, hogy ez egy teljesen könnyű desszert;) Tehát elfogyaszthat két kocka süteményt is lelkiismeret-furdalás nélkül. Élvezze az isteni ízeket!

Delivery
Csak 15000Ft az INGYENES SZÁLLÍTÁSHOZ
Kosárban lévő termékek

Nincsenek termékek a kosárban.

Különleges ajánlat csak itt!

Adja hozzá a rendeléséhez és spóroljon!

-72%
Golden Q10*

A Q10 koenzim, a C vitamin és a B komplex forradalmi formulája

3.950 Ft 1.110 Ft
-70%
C vitamin + Szelén+ Cink*

A C vitamin, a szelén és a cink forradalmi formulája az erős immunrendszer számára!

3.160 Ft 950 Ft
-75%
Matcha Chai ital*

A kávé ízletes és egészséges alternatívája

6.200 Ft 1.550 Ft