Promo icon

100%-os elégedettségi garancia

Promo icon

Expressz szállítás 2-3 munkanapon belül

Promo icon

Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett!

Promo icon

14 napos visszaküldési jog

Promo icon

Ellenőrzött minőség

Promo icon

100%-os elégedettségi garancia

Promo icon

Expressz szállítás 2-3 munkanapon belül

Promo icon

Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett!

Promo icon

14 napos visszaküldési jog

Promo icon

Ellenőrzött minőség

Nutellás torta – recept

Ön is azok közé tartozik, akik egyszerűen rendkívül édes süteményekre vágynak? Akkor a Nutellás torta tökéletes az Ön számára. És így is helyes! Mert mindannyian tudjuk, hogy a csokoládé segít ellazulni és jobban érezzük magunkat tőle!

 

Kíváncsi vagyok, hallott-e már a teljesen egészséges nutellás krémről? Biztos az érdekli, hogy egyáltalán melyik hozzávalókat tartalmazza. A válasz és egy egyszerű recept, amely le fogja nyűgözni, megtalálható alul.

Hozzávalók az egészséges nutellához

A turmixgépben keverjünk össze 200 g mogyorót, ½ csésze organikus friss kakaóport, ½ csésze kókuszolajat, ½ csésze agávészirupot, ½ teáskanál himalájai sót és ½ teáskanál vaníliát (adhatunk hozzá még egy kis olajat is a folyékonyabb massza érdekében).

 

Hozzávalók a piskótához:

  • 6 tojás
  • 120 g kókuszcukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 180 g liszt
  • 1 zacskó sütőpor
  • 4-5 evőkanál egészséges nutella
  • kakaóvaj

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 0,5 liter tejszínhab
  • 5 kanál nutella

Az isteni nutellás torta elkészítéséhez csak néhány egyszerű hozzávalóra van szükségünk, meg egy kis időre és jókedvre.

A nutellás torta sütésének előkészítése

Mielőtt elkezdenénk elkészíteni a piskótát, fontos, hogy kivegyük a tojásokat a hűtőszekrényből, mivel a hozzávalóknak hasonló hőmérsékletűnek kell lenniük keverés közben. Ugyanezt ismételjük meg a Nutellával, ha hűtőszekrényben van.

 

A tortaformával folytatjuk, amelyet úgy kell elkészítenünk, hogy a torta ne tapadjon a sűtőformára, és minden oldalról azonos magasságúnak kell lennie. Ezért a sütőforma alját jól bekenjük kakaóvajjal, és enyhén megszórjuk liszttel. Az előkészítéseket a sütő felmelegítésével fejezzük be. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.

 

Megkezdődhet a sütési kihívás!

 

Először készítsünk elő két tálat és 6 tojást, amelyeket tojásfehérjére és sárgájára osztunk. Készítsünk kemény habot a tojásfehérjéből, és lassan adjuk hozzá a kókuszcukor mennyiségének a felét. A sárgájához hozzáadjuk a kókuszcukor felét is, és keverés közben sárga-fehér keveréket kapunk. Addig keverjük, amíg a keverék puha nem lesz, majd hozzáadhatjuk a Nutellát, amelyet keverővel hozzákeverünk.

 

A lisztet szitáljuk át és keverjük össze a sütőporral. A tojás sárgájával ellátott tálban először a felvert hab 1/3-át, majd sütőpor és liszt keveréket adjuk hozzá. Majd hozzáadjuk a maradék havat, és mindent kézi habverővel enyhén összekeverünk (hogy a hab ne mennyen tönkre).

 

A piskóta így készen áll és a tortaformába önthető. A sütő ez idő alatt felmelegedett, így a piskóta a sütőbe helyezhető. Az első 30 percig 150 fokon sütjük, majd emeljük a hőmérsékletet 165  fokra, és további 30 percig süssük. Hogy a piskóta teljesen megsüljön, egy óra sütés után felhajtjuk a sütőt 180 fokra. Másfél óra sütés után ellenőrizzük fogpiszkálóval, hogy megsült-e (ha a keverék a fogpiszkálóhoz tapad, amikor kihúzzük, ez azt jelenti, hogy még nem sült). Ha a piskóta még nem készült el, akkor hagyjuk még néhány percig a sütőben. Amikor kivesszük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni, majd vízszintesen három rétegre vágjuk.

Folytassuk a nutella töltelékkel, vagy az egészséges nutellás töltelék receptjét használjuk.

Készítsük el a tejszínhabot és lassan, valamint ne túlságosan verjük fel (nehogy vajjá váljon). Amikor a tejszínhab megfelelővé válik,  óvatosan keverjük bele a nutellát. Most megkóstolhatjuk a tölteléket, és ízlés szerint adhatunk hozzá még egy evőkanál nutellát.

 

Végül rakjuk össze az egészet

Tejre van szükségünk, hogy megnedvesítsük a piskóta mindhárom rétegét, majd kenjük meg őket a töltelék 1/3-ával. A fennmaradó töltelék 2/3-át a torta bevonására használjuk fel. Végül hozzáadhatunk zúzott kakaóbabot vagy  őrölt kakaóport is a torta tetejére.

 

Friss (málna, eper, áfonya) vagy aszalt gyümölcs is (goji bogyó, mangó) felhasználható a nutellás torta díszítésére. Nos, a végére értünk, jó étvágyat kívánunk!

Kakaópor Bio

Organikus termesztésű, fontos tápanyagokban gazdag kakaópor.

  • 100%-ban organikusan termesztett
  • Magnéziumforrás
  • Vasforrás
  • Cinkforrás
  • Nyes
  • Prémium minőség
250g
3.850 Ft
Delivery
Csak 15000Ft az INGYENES SZÁLLÍTÁSHOZ
Kosárban lévő termékek

Nincsenek termékek a kosárban.

Különleges ajánlat csak itt!

Adja hozzá a rendeléséhez és spóroljon!

-72%
Golden Q10*

A Q10 koenzim, a C vitamin és a B komplex forradalmi formulája

3.950 Ft 1.110 Ft
-70%
C vitamin + Szelén+ Cink*

A C vitamin, a szelén és a cink forradalmi formulája az erős immunrendszer számára!

3.160 Ft 950 Ft
-75%
Matcha Chai ital*

A kávé ízletes és egészséges alternatívája

6.200 Ft 1.550 Ft